دکتر سولماز سلطان احمدی / خدمات زیبایی / روش های مختلف برداشتن خال
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

روش های مختلف برداشتن خال

تا قرن هجدهم میلادی، در کشورهای اروپایی داشتن خال یک فاکتور زیبایی محسوب می شد و به همین دلیل آن را Beauty Mark به معنای “علامت زیبایی” نامیدند؛ اما بعد از آن، کم کم نقش خال در زیبایی کمرنگ شد و افرادی که در قسمتی از بدن، به خصوص، روی صورت، دارای این ضایعه پوستی بودند تلاش کردند تا از طریق روش های خانگی برداشتن خال آن را از بین ببرند. اما اکثر این روش ها یا در طولانی مدت نتیجه می داد و یا هیچ گونه نتیجه ای نداشت. علم پزشکی زیبایی با پیشرفت ها خود توانست از روش های گوناگون خال ها را حذف کند. به همین دلیل، در صورتی که شما دارای یک خال در قسمتی از بدن به ویژه صورت خود هستید و درصدد برداشتن خال با روش های مختلف بر آمده اید، بهتر است پیش از هر اقدامی به بهترین دکتر پوست و زیبایی مراجعه کنید و مشاوره های لازم را از وی دریافت کنید. لازم به ذکر است در اغلب موارد، خال خوش خیم است و به راحتی می توان آن را از بین برد ولی اگر خال شما تغییر کرده باشد حتما باید برای بررسی بدخیمی های احتمالی به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با تهیه بیوپسی از خال بتواند اقدامات بعدی را پایه ریزی کند.

برداشتن خال

خال چیست و چرا به وجود می آید؟

خال رایج ترین ضایعه پوستی است که از سلول های ملانوسیت و به دلیل تجمع رنگدانه تشکیل شده است. خال ها معمولاً به رنگ های قهوه ای روشن، قهوه ای تیره یا سیاه دیده می شوند و اغلب بی خطر هستند. خال ها ممکن است به صورت مادرزادی وجود داشته باشند یا به صورت اکتسابی و به دلیل تماس با نور خورشید، بارداری یا مصرف داروهای هورمونی به وجود آمده باشند.

چه موقع برای برداشتن خال اقدام کنیم؟

در صورتی که خال شما تغییر نکرده و از نظر ظاهری شما را آزار نمی دهد، بهتر است که آن را به حال خود رها کنید. اما در صورتی که از وجود خال روی صورت یا سایر نواحی بدن رضایت ندارید و باعث شده تا ظاهر شما زیبایی کمتری داشته باشد بهتر است با مراجعه به یک متخصص خوب آن را بردارید. لازم است بدانید اکثر افراد بیش از ده تا چهل عدد خال در بدن دارند و بسیاری از آن ها از روش های مختلف اقدام به برداشتن خال می کنند.

کدام خال ها خطرناک هستند؟

  اگر خال شما دچار تغییر رنگ شده است، اندازه یا شکل آن تغییر کرده  یا پوسته پوسته شده است حتما به پزشک مراجعه کنید. این تغییرات می تواند نشانه ی بدخیمی هایی از جمله ملانوم (کشنده ترین نوع سرطان پوست) باشند. لذا بررسی و برداشتن چنین خال هایی می تواند زندگی شما را نجات دهد.

روش های برداشتن خال توسط پزشک متخصص زیبایی

پزشکان متخصص زیبایی برای برداشتن خال از روش های مختلفی استفاده می کنند. از جمله این روش ها می توان به برداشتن (برش)، تراشیدن، لیزر کردن و انجماد اشاره کرد. در ادامه به بررسی هر یک از شیوه های حذف خال می پردازیم:

برداشتن خال با روش برش

برداشتن خال که به آن برش خال یا جراحی برداشتن خال هم گفته می شود، شامل برداشتن خال و مقدار کمی از پوست حاشیه آن با استفاده از چاقوی مخصوص جراحی یا قیچی مخصوص است. قبل از برش و برداشت خال، بی حس کننده های موضعی به محل خال تزریق می شوند تا روند انجام خال بردازی دردناک نباشد. در صورتی که خال شما در عمق قرار گرفته باشد ممکن است پس از برداشتن آن، لازم باشد پزشک متخصص از بخیه برای بستن زخم استفاده کند.

نمونه قبل و بعد از برداشتن خال

حذف خال با روش شیو کردن

برداشتن خال با تراشیدن آن تقریبا شبیه روش برش دادن است. در این روش با استفاده از چاقوی جراحی، پزشک متخصص لایه های خال را تا زمانی که خال از بین برود می تراشد. قبل از شروع پروسه، بی حسی موضعی برای شما انجام می گیرد و در اغلب موارد پس از انجام این روش نیاز به بخیه زدن نیست. ولی ممکن است در محل خال برداشته شده، یک لکه کوچک صورتی رنگ روی پوست باقی بماند که به کمک کرم های ترمیم کننده قبل محو شدن است. در فیلم زیر نحوه برداشتن خال با روش شیو کردن توسط دکتر سولماز سلطان احمدی، متخصص پوست، مو و زیبایی در تهران، را مشاهده می کنید.

برداشتن خال با لیزر

برخی از خال ها را می توان با استفاده از لیزر از بین برد. این روش اغلب برای خال های کوچک و مسطح و غیر سرطانی انجام می گیرد. در این روش، متخصص پوست از اشعه لیزر برای از بین بردن خال استفاده می کند. در این روش ممکن برای از بین بردن کامل خال به بیش از یک تا دو جلسه درمانی احتیاج داشته باشید. در صورتی که خال شما در نقاط بسیار حساس هم چون گوش یا نواحی نزدیک چشم واقع نشده باشد، استفاده از لیزر برای برداشتن خال روشی بسیار کارآمد خواهد بود. همچنین می توان با استفاده از لیزر چند خال را به صورت همزمان برداشت.

برداشتن خال با روش انجماد

در صورتی که خال شما از دسته خال های غیر سرطانی باشد و فقط در سطح پوست رشد کرده باشد می توان با استفاده از روش انجماد خال را از بین برد. در صورتی که شما و پزشک متخصص زیبایی به این نتیجه رسیده باشید که بهترین روش برای برداشتن خال شما استفاده از انجماد است، پزشک با استفاده از نیتروژن مایع اقدام به ایجاد حالت یخ زدگی در خال خواهد کرد. در این روش ممکن است در نهایت حالتی شبیه یه یک تاول ببینید که در محل خال به وجود می آید و پس از مدتی رفع خواهد شد.

خال برداری به روش پانچ

روش پانچ کردن معمولاً برای خال هایی استفاده می شود که ابعاد کوچک تری دارند. در این روش از دستگاهی برای پانچ کردن بخشی از پوست استفاده می شود. در فیلم زیر می توانید نحوه حذف خال با روش پانچ را مشاهده کنید.

روش های خانگی برداشتن خال

در تعداد زیادی از وب سایت ها روش هایی تحت عنوان برداشتن خال در منزل معرفی شده اند ولی نمی توان با قطعیت بیان کرد که این روش ها در برداشتن خال موثر هستند و حتی در برخی موارد انجام برخی روش ها از ریسک نسبتا بالایی برخوردار است. بهتر است پیش از اقدام برای برداشتن خال در منزل، با پزشک متخصص زیبایی مشورت کرده و روش های خانگی مورد نظر خود را با وی درمیان بگذارید. برخی از روش های خانگی برداشتن خال شامل موارد زیر است:

  • سوزاندن خال با استفاده از سرکه ی سیب
  • استفاده از سیر برای برداشتن خال
  • استفاده از ید برای از بین بردن سلول های داخلی در ساختار خال
  • تهیه ی کرم های رفع خال که توسط داروخانه ها و فروشگاه های آنلاین عرضه می شوند. البته در این مورد باید ابتدا قسمت فوقانی خال را تراشیده و سپس کرم مورد نظر را روی خال بمالید تا اثر خود را اعمال کند. ادعا شده است که پس از یک روز استفاده از این محصولات، روی خال پوسته هایی ایجاد می شود و وقتی پوسته ریزی رخ بدهد خال نیز همراه آنها می افتد.

هریک از این روش ها باید حتماً بعد از معاینه متخصص پوست انجام شوند تا در صورت تایید روش و غیرخطرناک بودن خال بتوانید از آن ها استفاده کنید. توصیه ما این است که به کمک روش های نوین برای برداشتن خال اقدام کنید.

بهترین مرکز برداشتن خال تهران

 برداشتن خال یکی از اقدامات پوستی و زیبایی است که انجام آن باید حتماً توسط متخصص پوست و زیبایی انجام شود تا پیش از خالبرداری ابتدا بررسی شود که خال غیرسرطانی است و سپس روشی مناسب برای برداشتن آن بر حسب نوع خال انتخاب شود. حتماً پیش از انجام خالبرداری به خوبی بررسی کنید که پزشکی که به او مراجعه می کنید، تخصص پوست داشته باشد و در انجام آن ظرافت و دقت کافی را داشته باشد.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
[yarpp]
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + 4 =